Skal du skrive din egen forretningsplan?

By | november 12, 2019

Hvis du bare starte en virksomhed og på udkig efter finansiering, eller søger yderligere finansiering for vækst, skal du udvikle en traditionel forretningsplan. At skabe en forretningsplan er en business hurdle, at iværksættere synes at frygte. Gør du det selv? Du hyre nogen til at gøre det? Hvordan får du det gjort hurtigt, men uden at bruge for mange penge på det? Bliver, hvad du gøre dig selv være tilstrækkelig til at få tilskud?

I denne artikel vil jeg diskutere fordele og ulemper ved gør det selv business planlægning versus at have business planlægning konsulent gør det for dig eller med dig.

Den gør det selv Business Plan

Især hvis du søger kapital på mindre end $200.000, overveje at oprette planen selv efter at tage en klasse eller læse nogle bøger eller få nogle coaching for en person, der har skrevet vellykket forretningsplaner.

Overvej at tage en tre-timers virksomhedsplanlægning klasse gennem SCORE eller den lokale Small Business Development Center. Selv hvis du beslutter derefter ikke at skrive din egen plan, vil du have en meget bedre idé om, hvad du vil have ud af processen, og hvad de kan forvente.

Der er nogle gode grunde til at en iværksætter skal gøre forretningsplanen:

Først og fremmest, fordi du kan. Hvis du har læst prøve forretningsplaner og finde deres regnskabsmæssige jargon truende, er du ikke alene. Men så længe du kan klart få dit budskab igennem og har andre mennesker som du revisor kig på planen, før den går til långivere eller andre, du kan gøre dette arbejde selv.

Det er i lære virksomhedsplanlægning proces at du udvikler analytisk tænkning færdigheder nødvendige for at køre din forretning med en intim forståelse af din egen forretningsmodel. Going gennem planlægningsprocessen er en uvurderlig erhvervserfaring.

Du skal kende planen indefra og ud og virkelig forstår de variabler, der er involveret. Du er den, der vil blive bedt om de vanskelige spørgsmål af potentielle investorer eller långivere, som “Hvad vil du gøre, hvis der kun halv din forventede indtægter kommer?” eller “Hvad vil du gøre hvis du finde ud af, at direkte mail ikke fungerer for dig som din primære markedsføringsredskab? ”

Outsourcing Plan forretningsproces

Iværksættere er brandmænd. En af de vigtigste job for en iværksætter er at administrere tid og gøre de ting, du er bedst kvalificeret til at gøre. Mange iværksættere beslutter at ansætte en anden til at gøre deres forretningsplaner, ofte fordi de har et presserende behov for finansiering og ikke har råd til indlæringskurve for at kunne udvikle en høj kvalitet plan, der vil opfylde behovene hos långivere eller investorer.

Desuden, hvis dit finansieringsbehov er mere end $500.000 min anbefaling har er at få noget professionel hjælp med dette projekt, selv hvis du gør noget af det selv.

Nogle grunde til at overveje at hyre en konsulent:

Det vil få gjort! Business planlægning er gjort meget hurtigere med nogen, der kender processen. Enhver iværksætter har gode intentioner om at få planer afsluttet, men måneder senere de stadig ikke har gjort alt arbejdet. Planlægning bør være højt prioriteret arbejde, men det er svært at komme til når kunden opkald og medarbejder problemer kræver øjeblikkelig opmærksomhed. Jo før planen er afsluttet, før finansieringen kan nås. Og prisen på leje konsulenten vil være små sammenlignet med stigningerne i væksten og rentabiliteten af virksomheden.

Det vil få gjort på en måde finansielle fagfolk vil respektere. Business planlægning er gjort bedre af en person, der ved, hvordan finansiering folk ser på planer og hvad de vil og ikke vil sætte spørgsmålstegn ved. Når du har været igennem business plan proces mange gange, du ved, hvad det tager at få midler – hvad man skal understrege og hvad man skal spille.

Konsulentens objektivitet vil gøre det muligt for ikke-følelsesmæssigt-baserede fremskrivninger og forventninger til virksomheden. En konsulent vil være meget mere objektive i processen og spørgsmålstegn dine antagelser, hvilket gør det mindre sandsynligt, at virksomheden får problemer, efter at finansieringen kommer.

Uanset hvad, lad ikke en business planlægning konsulent taler du til at sætte oplysninger ind i din plan, at du ikke er fortrolig med. Hvis det ikke ser ret til dig, er det sandsynligvis ikke. Det er din virksomhed, og du vil blive hængende med planen længe efter du har betalt den konsulent regning. Sørg for det er den plan, som du vil, en, der passer til dine mål og målsætninger, og indfanger den måde du ser på business og ånden i virksomheden.

Hvis du beslutter at ansætte en business planlægning konsulent, er her nogle af de vigtige spørgsmål at stille for at sikre du får den største værdi fra din investering:

Hvor mange forretningsplaner har du skrevet for min type af virksomhed? Hvor mange af dem blev finansieret?

Hvor meget tid vil du har brug for mine under planlægningsprocessen?

Hvornår vil planen være afsluttet, og hvor mange kladder skal jeg forvente at se og have lejlighed til at kommentere?

Vil du være skriftligt planen selv eller har du medarbejdere, der arbejder med dig?

Vil der være en mulighed at fremlægge planen eller for mig at præsentere planen om at mine andre rådgivere før det endelige udkast er gjort?

Hvordan kan du arbejde i samarbejde med mine samarbejdspartnere og rådgivere, så deres input er taget i betragtning under skrivning af planen?

Gør du markedsundersøgelser og de finansielle regneark, eller er disse ting gjort separat (og betale for separat)?

Omfatter din pris revisioner eller tilpasning af visse former for finansiering (til at omfatte forskellige oplysninger kræves af investorer versus långivere)?

Omfatter din pris, coaching til at forberede mig til at tale med långivere eller gøre finansiering præsentationer?

Vil jeg have en elektronisk version samt en papirudgaven af den endelige plan, (så jeg kan foretage ændringer senere hvis jeg skal)?

Den optimale løsning: En blandet tilgang

I bedste fald bør planlægningsprocessen ikke være i begge ender af spektret, men helt og holdent i midten. I min erfaring kommer planer, at vinde finansiering fra et ægte samarbejde mellem en dygtig konsulent/facilitator og iværksætters team af medarbejdere og rådgivere.

Business planlægning konsulent kan fungere som en coach, først vurdere job at gøre, og derefter anbefale, der er bedst at gøre det. Forretningsplanen skal være en samling af arbejde mellem vision og mål for iværksætteren, teknisk forståelse og ekspertise af hans eller hendes revisor og andre fagfolk, en konsensus af medarbejdere eller andre, og forskningen og skriftligt evner af business planlægning konsulent. Konsulenten skal mødes med alle involverede parter, tale om hvad der er nødvendigt for planen, og bruge alle midler til at få arbejdet gjort så hurtigt og omkostningseffektivt som muligt. Det er konsulentens ansvar i processen med at tage alle brikkerne og gøre den endelige plan i et læsbart, tilgængelige dokument, der vil stå op til investor/långiver kontrol. Min sidste forbehold:

Ikke betale mere end et par tusinde dollars for en plan, medmindre du er på udkig efter kapital på mere end $1 million. Jeg har hørt mere end et par rædselshistorier af mennesker, der har hyret universitetsprofessorer, forudsat at de er eksperterne (de er ikke) og betale snesevis af tusindvis af dollars for en dårligt skrevet eller ufuldstændig plan. Spørg din bankmand for virksomhedsplanlægning konsulent anbefalinger, eller endnu bedre, tale med en person, der havde en god oplevelse at have en forretningsplan, skrevet til dem. Det er rimeligt, at en konsulent til at forvente dig til at betale halvdelen af gebyr op foran og anden halvdelen ved afslutningen af planen. Og du kan ikke holde konsulenten ansvarlig, hvis du ikke få finansiering baseret på planen-for meget er baseret på din egen kredit og ledelsesfærdigheder.

Ikke forvente at få en færdig plan, der er en køreplan for alt hvad du behøver at gøre for at få en succesfuld forretning. Det er ikke formålet med virksomhedsplanlægning proces. En traditionel forretningsplan henvender sig kun til at dokumentere dine strategier for virksomheden meget kort – men godt nok til at få tilskud. Hvis du håber på noget, der vil fortælle dig, hvordan markedet eller hvor mange mennesker du skal leje, vil du skulle starte med en dyb strategiske planlægningsproces, og sandsynligvis købe masser af consulting tid til at komme igang.

Forvent ikke en stor en forretningsplan fra en dårlig forretningsmodel. Hvis dine omkostninger er for høje til at gøre virksomheden rentabel, vil forretning planlægningsproces hjælpe du opdage, at. Så vil det være op til dig at træffe de hårde beslutninger om at ændre dine omkostninger struktur til at gøre forretninger, arbejde. Business planlægning konsulenten er en dygtig professionel, ikke en mirakelmager. En god forretningsplan kan hjælpe dig med at fremhæve dine stærke sider og minimere dine svagheder, men det kan ikke gøre en uigennemførlig forretningsmodel til en blomstrende forretning.

Og en sidste tanke: må ikke gå at starte en virksomhed eller foretage ændringer i din aktuelle business hvis alt i business planlægningsprocessen fortæller dig, vil det ikke fungere. Tingene bliver ikke bedre ud i den virkelige verden, hvis de ikke arbejder på papir. Håndtere svaghederne – få mere uddannelse, overveje produkt sanering, eller har en hjemme-baseret virksomhed at reducere omkostningerne, indtil du kan opretholde huslejen for et kontor. Virksomheder mislykkes endelig, fordi de har løbe tør for penge. Hvis din plan fortæller dig, at du ikke kan gøre penge nok til at gøre forretninger, arbejde for det lange løb, være opmærksomme på denne virkelighed.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.